Robert is ademtrainer, mentor en meditatie- en yogadocent.

In de jaren 80 speelde Robert jarenlang in het Nederlands honkbalteam met als hoogtepunten drie Europese titels en deelname aan de Olympische Spelen in Seoul. Na zijn topsportcarrière werd hij loopbaanadviseur, trainer en consultant.

Zowel als sporter als in het bedrijfsleven ervoer hij aan den lijve de kicks en kosten van langdurig topprestaties leveren.

Het roer ging om toen hij na een burn-out yoga ontdekte. Na zijn scholing bij humanitair en spiritueel leider Sri Sri Ravi Shankar, gaat hij zelf lesgeven. Hij verdiepte zich daarnaast in Performance management.

In de afgelopen 20 jaar heeft Robert recente en eeuwenoude adem- en yogatechnieken met duizenden mensen gedeeld in workshops en trainingen.

Uit eerbied en liefde voor mijn grootste leraren.

“Wat je niet van binnen voelt, ga je buiten zoeken.”

Sonia Luthra

“Don’t look for joy in that which is temporary, that which is fleeting and changing.
Joy or happiness is only in that which does not change. You are joy. It is your very nature.”

Sri Sri Ravi Shankar

Als zakelijk mentor begeleidt Robert ondernemers en managers om door beter energiemanagement duurzaam te presteren. Hij deelt effectieve technieken en essentiële inzichten die leiden tot balans in presteren en herstel. Het in korte tijd leren verhogen van de energieniveaus en het terugvinden van mentale rust en helderheid spelen hierbij een belangrijke rol.

Tevens traint hij teams om niet alleen duurzame prestaties te leveren, maar ook de verbondenheid, het commitment en het werkplezier te verhogen. Hij verzorgde trainingen voor bedrijven als ABN AMRO, Shell, Unilever, NAM, Pharmalead en Stedin.